Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 17. 07:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Véglegesítették: egyfordulós választási rendszer jöhet létre

Véglegesítették: egyfordulós választási rendszer jöhet létre

Várhatóan pénteken nyújtják be az új választójogi törvény tervezetét a Országgyűlésnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Információik szerint a Fidesz keddi elnökségi ülésén jóváhagyták a 2014-től életbe lépő új választókerületek határait rögzítő javaslatot is.

A lap forrásai szerint a Fidesz keddi elnökségi ülésén véglegesített előterjesztésben nem történt lényeges változás az eddig nyilvánosságra hozott elképzelésekhez képest. Eldőlt, hogy 2014-től egyfordulós, vegyes választási rendszer jöhet létre, amely százhat egyéni országgyűlési választókerületet és 94, országos listáról megszerezhető mandátumot tartalmaz. Lázár János frakcióvezető október 11-én az alkotmányügyi bizottság ülésén ismertette a Fidesz–KDNP elképzeléseit, amelyek egyfordulós, vegyes, kétszavazatos, töredékszavazat-visszaszámláló új választási rendszerről szóltak.

A Magyar Nemzet információi szerint jóváhagyták azt az új választókerületek határait rögzítő javaslatot is, amelyet már korábban kidolgoztak. Az új választókerületi határok 2014-től lépnek hatályba, addig átmeneti rendelkezésben rögzítik a jelenlegi határok érvényességét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket