Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2019. Szeptember 23. 15:35, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tizenötödszörre is Tűzkakas Diáktűzoltó Verseny

Tizenötödszörre is Tűzkakas Diáktűzoltó Verseny

Tizenötödik alkalommal szervezte meg idén a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi általános iskola a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt, melyre idén kilenc település tizennyolc csapata nevezett.

A nyolc helybeli csapat mellett Bonyhádról, Bölcskéről, Dunaszentgyörgyről, Gyulajról, Kocsoláról, Nagymányokról, Paksról és Zombáról érkeztek még versenyzők.

Az elméleti felkészültség bizonyítására tűzoltó totót kellett kitölteniük az indulóknak, a feladatok között pedig az elmaradhatatlan macimentés idén is szerepelt, csakúgy, mint a tűztorony építése tésztából. A Kapost ugyan matracok jelképezték, ám ez felett kötélen lógva kellett átkapaszkodniuk a versenyzőknek. A mocsáron való átjutáshoz szintén összehangolt csapatmunkára volt szükség, csakúgy, mint a CTIF (Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályai szerinti versenyszám) pálya teljesítéséhez. A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, az egészségügyi tudásukat egy elméleti és két gyakorlati számban kellett bizonyítaniuk az indulóknak.

Az idén egy alsós csapat indult, így nem volt kérdés a Tűzfarkasok győzelme. A fiúk küzdelmében a helyi Tüzes potykák bizonyultak a legjobbnak, őket kevés ponttal lemaradva a dunaszentgyörgyi Tűzmanók követték a sorban, harmadikak a bölcskei Tűzsárkányok lettek.

A lányoknál a pálmát a paksi Sugárzó lányok vitték, második a kocsolai Láng-okosok csapata lett, a dobogó harmadik fokára pedig a kurdi Müzes-tüzlik állhattak fel.

A szervezők az idén egyúttal pályaorientációs napnak is szánták a versenyt, így a délután folyamán a tűzoltók mellett a rendőrök és mentősök munkájával ismerkedhettek a versenyzők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 16:22, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.