Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 21. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Legutóbb május 10-én volt fagy az országban, akkor Zabaron mínusz 1,2 Celsius-fokot mértek - írták.

A mostani éjszakai minimumhőmérsékletek eloszlását nagyban befolyásolta a felhőzet alakulása, hiszen a borult tájakon plusz 10 fok körül maradt a hőmérséklet. Országos átlagban 6,4 fok volt.

A Pest megyei Kakucson viszont mínusz 1,1 fokig hűlt le a levegő. Az idei ősz első negatív értéke, csaknem napi rekord is lett, 1997-ben Alcsútdobozon, valamint 2007-ben Zabaron mindössze 0,4 fokkal mértek alacsonyabb hőmérsékletet ezen a napon - ismertették.

Az előrejelzés szerint a következő napokban is csak néhol mérhetnek fagypont közeli értéket, jellemzően 5 fok felett alakulnak a minimumértékek. A nappali maximumok pedig fokozatosan emelkednek, a hétvégén helyenként 25 fok is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket