Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2017. Október 16. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Azonosították a trükkös tolvajt

Azonosították a trükkös tolvajt

A dombóvári rendőrök egy kaposvári férfit gyanúsítanak.

A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Egy dombóvári nő tett feljelentést, mert ismeretlen férfi 2017. július 12-én délelőtt hivatalos eljárást színlelve bement a lakásába, majd ott a sértett figyelmét elterelte és ellopta a konyhaasztalon tárolt pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és vásárlókártyákkal. A cselekménnyel okozott kár közel 30.000 forint.

A rendőrök a nyomozás eredményeként a napokban azonosították a cselekmény elkövetőjét, egy 42 éves kaposvári férfit. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy az elkövető egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett. Egy dombóvári nő lakására jutott be szintén hivatalos eljárást színlelve 2017. július 13-án, és onnan készpénzt és vásárlókártyákat tulajdonított el. A kár itt meghaladta a 200.000 forintot is.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki szabadlábon védekezhet. Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Arra kérünk mindenkit, hogy ne dőljenek be a trükkös tolvajoknak! Soha, semmilyen körülmények között ne engedjenek idegeneket a lakásukba! A szolgáltatók, vagy a hivatalos szervek képviselői általában nem ragaszkodnak ahhoz, hogy bemehessenek a lakásukba. Készpénzt, bankkártyát, vagy egyéb fizetőeszközt soha ne adjanak át senkinek! A trükkös tolvajok célja az, hogy határozottságukkal elbizonytalanítsák áldozataikat, majd a lakásukba bejutva, a figyelmet elterelve ellopják értékeiket. Legyenek óvatosak!

Ha veszélyben érzik magukat, vagy bűncselekmény áldozatává válnak, hívják a 112-es segélyhívót!

Címkék: lopás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.