Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2018. Február 23. 13:22, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Megtalálták a kulcsot, 700 000 forintot loptak el Kocsolán

 Megtalálták a kulcsot, 700 000 forintot loptak el Kocsolán

Azonosították a rendőrök a bűncselekmény kocsolai elkövetőit.

A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozást indított lopás bűntett gyanúja miatt.

Egy kocsolai férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert ismeretlen tettes 2018. január 22-én napközben a csukott, de be nem zárt kapuajtón keresztül bement a házának udvarába, majd megkereste az ablakpárkányon elrejtett kulcsot, amellyel bejutott a lakásba is. Az elkövető egy szekrényben elrejtett pénztárcából mintegy 700 000 forintot, valamint egy kabát mellényzsebéből további 500 forintot lopott el. Az elkövető távozáskor visszazárta az ajtót, a kulcsot pedig visszatette oda, ahol találta.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 20 és egy 24 éves helyi férfit. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás során végzett adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az elkövetők a lopott pénzt elköltötték.

Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya folytatja le.

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról. A kulcsokat semmi esetre se rejtsék el a ház környékén, hiszen az elkövetők ott fogják keresni először.

Nagyobb összegű készpénzt csak abban az esetben ajánlott otthon tartani, ha azt megfelelő biztonsági zárral ellátott széfbe teszik. Fontos továbbá, hogy a lakásban tárolt készpénzről, vagy annak összegéről ne tegyenek említést idegeneknek!

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatóak különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használja is azokat. A technikai eszközöket aktiválja éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodik otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárja be kulccsal, lakattal! Helyezzen ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón, és az ingatlanon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!

Címkék: lopás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.